HRDINSKÝ ZÁPISNÍK - Jarunková Klára - Antikvariát Starý svet

HRDINSKÝ ZÁPISNÍK

Product Description

doslov Július Noge; šieste vydanie, pre čitateľov od 9 rokov – z anotácie novších vydaní: “Táto knižka vyšla prvýkrát v roku 1960. Vtedy boli deťmi vaši starí rodičia. Bola tiež prvou knihou pre deti, v ktorej ich nevychovávali dospelí, ale príbeh rozprával sám chlapec. Vďaka jeho „hrdinstvám“ spoznáte svet úplne odlišný od toho, v akom žijete v súčasnosti. Vtedy naša krajina nebola samostatným štátom, ale spoločným pre Česko i Slovensko. V obchodoch sme neplatili eurami, ale československými korunami, a v škole žiaci oslovovali učiteľov súdružka a súdruh. Vaši rovesníci vtedy ani len nesnívali o mobilných telefónoch či tabletoch, dokonca neexistovali ani automatické práčky.
No podobné huncútstva, aké povymýšľali Miroslav Fazuľka a jeho na svete najlepší kamarát Mišo Juran, určite zažívate aj dnes. Lebo priateľstvo, humor a smiech budú deti potrebovať vždy. Aj keď sa z nich stanú dospelí.”

Ďalšie informácie

Jarunková Klára
Žánre

Detská literatúra > rozprávky

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Mladé letá
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1984
Náklad 12000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie Cipár Miroslav
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 98
Stav dobrý až mierne opotrebovaný, bez pečiatok, pokreslená zadná predsádka, občas zažltnuté fľiačky
Anotácia doslov Július Noge; šieste vydanie, pre čitateľov od 9 rokov - z anotácie novších vydaní: "Táto knižka vyšla prvýkrát v roku 1960. Vtedy boli deťmi vaši starí rodičia. Bola tiež prvou knihou pre deti, v ktorej ich nevychovávali dospelí, ale príbeh rozprával sám chlapec. Vďaka jeho „hrdinstvám“ spoznáte svet úplne odlišný od toho, v akom žijete v súčasnosti. Vtedy naša krajina nebola samostatným štátom, ale spoločným pre Česko i Slovensko. V obchodoch sme neplatili eurami, ale československými korunami, a v škole žiaci oslovovali učiteľov súdružka a súdruh. Vaši rovesníci vtedy ani len nesnívali o mobilných telefónoch či tabletoch, dokonca neexistovali ani automatické práčky. No podobné huncútstva, aké povymýšľali Miroslav Fazuľka a jeho na svete najlepší kamarát Mišo Juran, určite zažívate aj dnes. Lebo priateľstvo, humor a smiech budú deti potrebovať vždy. Aj keď sa z nich stanú dospelí."
Skladové číslo003341

Ukážky knihy

hrdinsky zapisnik 1
hrdinsky zapisnik

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo