V SLUŽBE MILOSRDENSTVA I. - DUCHOVNÍ NA BOJISKÁCH EURÓPSKYCH A SVETOVÝCH VOJEN

V SLUŽBE MILOSRDENSTVA I. – DUCHOVNÍ NA BOJISKÁCH EURÓPSKYCH A SVETOVÝCH VOJEN

Product Description

Publikácia “V službe milosrdenstva I. – Duchovní na bojiskách európskych a svetových vojen” pojednáva o zdôvodnení potreby služby duchovných v armáde od antických čias po vznik novodobých štátnych útvarov a sleduje formovanie inštitúcie vikariátu, obsahuje príspevky o konkrétnych vojenských kňazoch v cisárskej armáde obdobia Rakúsko-Uhorska a po roku 1918 aj v armáde ČSR a neskôr vo vojnovej SR. Pokračuje príspevkami z novodobej histórie o pôsobení vojenských duchovných v operáciách MKM. Cieľom knihy je vzdanie úcty a vďaky tým, ktorí sa do histórie vojenstva zapísali ako služobníci ducha, obľahčujúci život vojakom vo všetkých doterajších armádach štátnych útvarov na historickom i dnešnom území SR a okolitých štátov. (zdroj: ustreps.sk ); zostavovateľ Milan Gajdoš, rôzni autori prípsevkov (viď foto)

Ďalšie informácie

Gajdoš Milan
Žánre

História > dejiny slovenské
História > súhrnné prehľady
Náboženstvo / Duchovné náuky > kresťanstvo
Vojenská literatúra / Zbrane > nezaradené
Zborníky

Krajina autora neuvedené
Storočie autora neuvedené
Podpis
Vydavateľstvo Ústredie ekumenickej pastoračnej služby v OS SR a OZ SR
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania neuvedené
Rok vydania 2018
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie farebné fotografie
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 4° Quarto - m (25 - 30cm)
Počet strán 231
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov, malé estetické poškodenie prednej knižnej dosky (cca 1 cm - viď foto), kniha nemá prebal
Anotácia Publikácia "V službe milosrdenstva I. - Duchovní na bojiskách európskych a svetových vojen" pojednáva o zdôvodnení potreby služby duchovných v armáde od antických čias po vznik novodobých štátnych útvarov a sleduje formovanie inštitúcie vikariátu, obsahuje príspevky o konkrétnych vojenských kňazoch v cisárskej armáde obdobia Rakúsko-Uhorska a po roku 1918 aj v armáde ČSR a neskôr vo vojnovej SR. Pokračuje príspevkami z novodobej histórie o pôsobení vojenských duchovných v operáciách MKM. Cieľom knihy je vzdanie úcty a vďaky tým, ktorí sa do histórie vojenstva zapísali ako služobníci ducha, obľahčujúci život vojakom vo všetkých doterajších armádach štátnych útvarov na historickom i dnešnom území SR a okolitých štátov. (zdroj: ustreps.sk ); zostavovateľ Milan Gajdoš, rôzni autori prípsevkov (viď foto)
Skladové číslo005593

Ukážky knihy

duchovni na bojiskach europskych a svetovych vojen – antikvariat stary svet
duchovni na bojiskach europskych a svetovych vojen

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo