TÁTO STRANA RAJA - Fitzgerald Francis Scott - Antikvariát Starý svet

TÁTO STRANA RAJA

Product Description

prvotina autora (s výrazným autobiografickým podtextom) zachycuje život na americkej univerzite pred prvou svetovou vojnou a sugestívne vykresľuje atmosféru doby; Prvotina F. S. Fitzgeralda Táto strana raja stojí na začiatku literatúry “stratenej generácie” ako jedno z diel tzv. džezovej éry, ktorej predstavitelia sa búria proti morálnym princípom spoločnosti.
Autor s výrazným autobiografickým podtextom zachycuje život na americkej univerzite pred prvou svetovou vojnou a sugestívne vykresľuje atmosféru doby. Hrdina Amory Blaine, jeden z typických príslušníkov mladej generácie, prekypujúci ideálmi a snami, manévruje medzi prispôsobovaním sa bohatej spoločnosti a dezilúziou. Na jeho príbehu Fitzgerald zobrazuje intelektuálnu vrstvu, ktorá prestáva veriť starým hodnotám a hľadá nové.

Ďalšie informácie

Fitzgerald Francis Scott
Žánre

Beletria > próza svetová

Krajina autora USA
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Slovenský spisovateľ
Edícia Spoločnosť priateľov krásnych kníh (SPKK)
Zväzok v edícii 453.
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1985
Náklad 27000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Vilikovská Božica
Ilustrácie bez ilustrácií
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 272
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov
Anotácia prvotina autora (s výrazným autobiografickým podtextom) zachycuje život na americkej univerzite pred prvou svetovou vojnou a sugestívne vykresľuje atmosféru doby; Prvotina F. S. Fitzgeralda Táto strana raja stojí na začiatku literatúry "stratenej generácie" ako jedno z diel tzv. džezovej éry, ktorej predstavitelia sa búria proti morálnym princípom spoločnosti. Autor s výrazným autobiografickým podtextom zachycuje život na americkej univerzite pred prvou svetovou vojnou a sugestívne vykresľuje atmosféru doby. Hrdina Amory Blaine, jeden z typických príslušníkov mladej generácie, prekypujúci ideálmi a snami, manévruje medzi prispôsobovaním sa bohatej spoločnosti a dezilúziou. Na jeho príbehu Fitzgerald zobrazuje intelektuálnu vrstvu, ktorá prestáva veriť starým hodnotám a hľadá nové.
Skladové číslo000925

Ukážky knihy

tato strana raja1
tato strana raja

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo