BUDÚCNOSŤ SLOBODY - Zakaria Fareed - Antikvariát Starý svet

BUDÚCNOSŤ SLOBODY

Neliberálna demokracia v USA a v zahraničí

Product Description

anotácia k druhému českému vydaniu tejto publikácie: “Ojedinělá kniha v dnešní politologické literatuře, a to tím, že nelítostně předkládá realistický obraz dnešního světa. Poukazuje především na historický vztah mezi demokracií a svobodou, neboť bez ústavních svobod a dělby moci je většina dnešních demokracií jen zakamuflovanou populistickou diktaturou. Hrozí střet civilizací, nebo je liberální demokracie skutečně univerzální a přenosná? A pokud ano, jaké civilizační a ekonomické podmínky jsou nutné k jejímu zavedení? Na tyto a další otázky odpovídá Fareed Zakaria”; Obsah knihy: Úvod – Demokratický vek; 1. Stručné dejiny ľudskej slobody, 2. Kľukatá cesta 3. Neliberálna demokracia 4. Islamská výnimka 5. Priveľa dobrých vecí 6. Koniec autorít +
Záver – Východisko a Doslov – 51.štát ; o autorovi: Fareed Zakaria (* 20. január 1964, Bombaj, India) je americký spisovateľ a novinár indického pôvodu, zaoberajúci sa medzinárodnými vzťahmi. Pravidelne prispieval do novín The Washington Post a do časopisu Newsweek, v auguste 2010 ohlásil prechod ku konkurenčnému časopisu Time. Na stanici CNN uvádza talk show Fareed Zakaria GPS v ktorej sa zaoberá prevažne medzinárodnou politikou. Medzi jeho najznámejšie knihy patrí Budúcnosť slobody (The Future of Freedom), ktorá bola vydaná v roku 2003 a stala sa bestsellerom v mnohých krajinách.

Ďalšie informácie

Zakaria Fareed
Žánre

Spoločenské vedy > politológia & politika

Krajina autora USA
Storočie autora 20.-21.st.
Podpis
Vydavateľstvo Kalligram
Edícia Edícia OS
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2010
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Cedzo Richard
Ilustrácie bez obrazových príloh
Obálka
Väzba brožovaná (paperback)
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 288
Stav veľmi dobrý až výborný, bez pečiatok a vpisov
Anotácia anotácia k druhému českému vydaniu tejto publikácie: "Ojedinělá kniha v dnešní politologické literatuře, a to tím, že nelítostně předkládá realistický obraz dnešního světa. Poukazuje především na historický vztah mezi demokracií a svobodou, neboť bez ústavních svobod a dělby moci je většina dnešních demokracií jen zakamuflovanou populistickou diktaturou. Hrozí střet civilizací, nebo je liberální demokracie skutečně univerzální a přenosná? A pokud ano, jaké civilizační a ekonomické podmínky jsou nutné k jejímu zavedení? Na tyto a další otázky odpovídá Fareed Zakaria"; Obsah knihy: Úvod - Demokratický vek; 1. Stručné dejiny ľudskej slobody, 2. Kľukatá cesta 3. Neliberálna demokracia 4. Islamská výnimka 5. Priveľa dobrých vecí 6. Koniec autorít + Záver - Východisko a Doslov - 51.štát ; o autorovi: Fareed Zakaria (* 20. január 1964, Bombaj, India) je americký spisovateľ a novinár indického pôvodu, zaoberajúci sa medzinárodnými vzťahmi. Pravidelne prispieval do novín The Washington Post a do časopisu Newsweek, v auguste 2010 ohlásil prechod ku konkurenčnému časopisu Time. Na stanici CNN uvádza talk show Fareed Zakaria GPS v ktorej sa zaoberá prevažne medzinárodnou politikou. Medzi jeho najznámejšie knihy patrí Budúcnosť slobody (The Future of Freedom), ktorá bola vydaná v roku 2003 a stala sa bestsellerom v mnohých krajinách.
Skladové číslo004381

Ukážky knihy

buducnost slobody – antikvariat stary svet
buducnost slobody

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo