GOMORA - Saviano Robert - Antikvariát Starý svet

GOMORA

Product Description

Cesta do ekonomického iméria camorry a jej sna o nadvláde; Neapolská mafia má prsty v medzinárodnom obchode s drogami, zarába ťažké peniaze na pašovaní jedovatého odpadu a na nelegálnej výrobe textilu, drží si monopol pri obchodovaní so stavebnými materiálmi a spolieha na vysoké kontakty v Nemecku, Škótsku alebo Číne. 29-ročný taliansky novinár Roberto Saviano riskoval vlastný život a pracoval pre mafiu, aby odhalil jej brutálne praktiky. Výsledkom jeho rešerší je absolútny bestseller – len v Taliansku sa predalo 1,2 milióna výtlačkov a na základe hlasovania divákov stanice RAI 1 sa najlepšou knihou roka 2007 stal práve Savianov román-dokument.
V Taliansku konečne došlo k tomu, čo je inde zatiaľ nepredstaviteľné: literárne dielo sa stalo mienkotvorné, dokonca vyvinulo tlak na najvyššiu politiku. Neapolský prefekt vydal rozhodnutie a zabezpečil, aby Saviano, ktorému sa mafia v posledných mesiacoch viackrát vyhrážala smrťou, dostal osobnú ozbrojenú ochranu. Mladého novinára však nechránia len oficiálne rozhodnutia, ale možno ešte väčšmi masívna solidarita, ktorú mu prejavujú prominentní predstavitelia cirkvi, intelektuáli a verejnosť.

Na motívy Savianovej knihy bol natočený film Gomorra (2008), ktorý získal Veľkú cenu na festivale v Cannes a bol nominovaný na Oscara v kategórii cudzojazyčných filmov.

Ďalšie informácie

Saviano Robert
Žánre

Beletria > próza svetová
Literatúra faktu > beletrizované texty

Krajina autora Taliansko
Storočie autora 20.-21.st.
Podpis
Vydavateľstvo Kalligram
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2008
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Farmošová Diana
Ilustrácie bez ilustrácií
Obálka
Väzba brožovaná (paperback)
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 280
Stav veľmi dobrý
Anotácia Cesta do ekonomického iméria camorry a jej sna o nadvláde; Neapolská mafia má prsty v medzinárodnom obchode s drogami, zarába ťažké peniaze na pašovaní jedovatého odpadu a na nelegálnej výrobe textilu, drží si monopol pri obchodovaní so stavebnými materiálmi a spolieha na vysoké kontakty v Nemecku, Škótsku alebo Číne. 29-ročný taliansky novinár Roberto Saviano riskoval vlastný život a pracoval pre mafiu, aby odhalil jej brutálne praktiky. Výsledkom jeho rešerší je absolútny bestseller - len v Taliansku sa predalo 1,2 milióna výtlačkov a na základe hlasovania divákov stanice RAI 1 sa najlepšou knihou roka 2007 stal práve Savianov román-dokument. V Taliansku konečne došlo k tomu, čo je inde zatiaľ nepredstaviteľné: literárne dielo sa stalo mienkotvorné, dokonca vyvinulo tlak na najvyššiu politiku. Neapolský prefekt vydal rozhodnutie a zabezpečil, aby Saviano, ktorému sa mafia v posledných mesiacoch viackrát vyhrážala smrťou, dostal osobnú ozbrojenú ochranu. Mladého novinára však nechránia len oficiálne rozhodnutia, ale možno ešte väčšmi masívna solidarita, ktorú mu prejavujú prominentní predstavitelia cirkvi, intelektuáli a verejnosť. Na motívy Savianovej knihy bol natočený film Gomorra (2008), ktorý získal Veľkú cenu na festivale v Cannes a bol nominovaný na Oscara v kategórii cudzojazyčných filmov.
Skladové číslo003181

Ukážky knihy

gomora 1
gomora

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo