ROZPRÁVKY Z LEKÁRNE - Rýgl Antonín - Antikvariát Starý svet

ROZPRÁVKY Z LEKÁRNE

Product Description

preložené z českého rukopisu; prvé vydanie, pre čitateľov od 9 rokov; okrem 18 rozprávok o rastlinkách obsahuje aj “Atlások liečivých rastlín” s ilustráciami i popismi jednotlivých liečivých rastliniek; anotácia: Kto z vás sa napríklad pamätá na lekáreň, ktorá ešte voňala bylinkami, cudzokrajným korením a tajomstvom čarovnej kuchyne? Kto vie, že dávno predtým boli pre človeka jedinou lekárňou lesy, rozkvitnuté lúky a brehy potokov? Nie, na prírodu nesmieme zabudnúť. Lebo nech ešte čokoľvek vymyslíme a skonštruujeme, vždy zostaneme len obyčajnými človiečikmi z navlas rovnakého cesta, ako sú všetky ostatné tvory, nesmierne závislými od všetkého, čo nám — až doteraz ochotne — príroda poskytuje.

Ďalšie informácie

Rýgl Antonín
Žánre

Detská literatúra > náučná & encyklopédie
Detská literatúra > rozprávky
Príroda > obrazové publikácie & beletria

Krajina autora Česko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Osveta
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Martin
Rok vydania 1990
Náklad 40000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Chrásteková Libuša
Ilustrácie Oravcová Miluše
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - väčší (22,5 - 25cm)
Počet strán 232
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov
Anotácia preložené z českého rukopisu; prvé vydanie, pre čitateľov od 9 rokov; okrem 18 rozprávok o rastlinkách obsahuje aj "Atlások liečivých rastlín" s ilustráciami i popismi jednotlivých liečivých rastliniek; anotácia: Kto z vás sa napríklad pamätá na lekáreň, ktorá ešte voňala bylinkami, cudzokrajným korením a tajomstvom čarovnej kuchyne? Kto vie, že dávno predtým boli pre človeka jedinou lekárňou lesy, rozkvitnuté lúky a brehy potokov? Nie, na prírodu nesmieme zabudnúť. Lebo nech ešte čokoľvek vymyslíme a skonštruujeme, vždy zostaneme len obyčajnými človiečikmi z navlas rovnakého cesta, ako sú všetky ostatné tvory, nesmierne závislými od všetkého, čo nám — až doteraz ochotne — príroda poskytuje.
Skladové číslo004642

Ukážky knihy

rozpravky z lekarne – antikvariat stary svetrozpravky z lekarne – antikvariat stary svet 1rozpravky z lekarne – antikvariat stary svet 2
rozpravky z lekarne

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo