HRANA - Plathová Sylvia - Antikvariát Starý svet

HRANA

Product Description

publikácia prináša výber z poézie autorky a tiež 30 strán úryvkov z jej denníkov; pôvodné prvé slovenské vydanie vyšlo v edícii KMP pod názvom “Luna a tis” v roku 1989; vybrala, preložila a kalendárium života a diela autorky zostavila Mila Haugová; stručné info o autorke: Sylvia Plathová byla americká spisovatelka románů a krátkých povídek, básnířka a esejistka (27. října 1932 v Bostonu, USA – 11. února 1963 v Londýně, Spojené království). Nejznámější je jako básnířka, ale slavná je také pro své poloautobiografické dílo Pod skleněným zvonem (anglicky The Bell Jar), popisující její zápas s klinickou depresí, konkrétně zmatkem v sobě a celoživotní neschopností vyrovnat se se smrtí otce, která ji velmi zasáhla. Jí a Anne Sextonové je připisován vzestup zpovědní poezie, s kterou přišli Robert Lowell a W. D. Snodgrass.

Ďalšie informácie

Plathová Sylvia
Žánre

Literatúra faktu > pamäte & memoáre
Poézia > poézia svetová

Krajina autora USA
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Slovenský spisovateľ
Edícia Kruh milovníkov poézie (KMP) - Malý rad
Zväzok v edícii 16.
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2003
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Haugová Mila
Ilustrácie bez ilustrácií
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - menší (17 - 18,5cm)
Počet strán 157
Stav dobrý, bez pečiatok, vpisov,či akýchkoľvek výraznejších poškodení
Anotácia publikácia prináša výber z poézie autorky a tiež 30 strán úryvkov z jej denníkov; pôvodné prvé slovenské vydanie vyšlo v edícii KMP pod názvom "Luna a tis" v roku 1989; vybrala, preložila a kalendárium života a diela autorky zostavila Mila Haugová; stručné info o autorke: Sylvia Plathová byla americká spisovatelka románů a krátkých povídek, básnířka a esejistka (27. října 1932 v Bostonu, USA – 11. února 1963 v Londýně, Spojené království). Nejznámější je jako básnířka, ale slavná je také pro své poloautobiografické dílo Pod skleněným zvonem (anglicky The Bell Jar), popisující její zápas s klinickou depresí, konkrétně zmatkem v sobě a celoživotní neschopností vyrovnat se se smrtí otce, která ji velmi zasáhla. Jí a Anne Sextonové je připisován vzestup zpovědní poezie, s kterou přišli Robert Lowell a W. D. Snodgrass.
Skladové číslo005248

Ukážky knihy

hrana – sylvia plathova – antikvariat stary svethrana – sylvia plathova – antikvariat stary svet – ukazka z tvorbyhrana – sylvia plathova – antikvariat stary svet – ukazka z dennikov
hrana – sylvia plathova

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo