ARIEL - Plathová Sylvia - Antikvariát Starý svet

ARIEL

Product Description

“Básnické dielo Sylvii Plathovej radí väčšina kritikov, ktorým sa ním zaoberali, k najpozoruhodnejším hodnotám, aké v anglicky písanej poézii vznikli po druhej svetovej vojne. Autorkina tvorba, zvlásť vo svojej poslednej fáze (Ariel), nesie pečať tragicky vyhroteného konfliktu mimoriadne zraniteľnej ženy s podmienkami, v ktorých sa ocitla, z ktorých písala a na ktoré sa práve pre svoju hypersenzitívnu “zjitřenost” nedokázala adaptovať.”
z doslovu Jána Zábrany.
“Tato kniha doplňuje svazek Deníky Sylvie Plathové. Naše vydání zahrnuje všechny zásahy překladatele, které učinil do signálního výtisku knihy vdané v Mladé frontě v roce 1984.”

Ďalšie informácie

Plathová Sylvia
Žánre

Poézia > poézia svetová

Krajina autora USA
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Jota
Edícia mimo edície
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Brno
Rok vydania 1997
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk český
Preklad Zábrana Jan
Ilustrácie bez ilustrácií
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 112
Stav opečiatkovaný exemplár; titulný list a tiráž-prelepený čiarový kód, katalogizačná nálepka na knižnej doske a predsádke. Samotá kniha,väzba aj prebal vo veľmi dobrom, až výbornom stave
Anotácia "Básnické dielo Sylvii Plathovej radí väčšina kritikov, ktorým sa ním zaoberali, k najpozoruhodnejším hodnotám, aké v anglicky písanej poézii vznikli po druhej svetovej vojne. Autorkina tvorba, zvlásť vo svojej poslednej fáze (Ariel), nesie pečať tragicky vyhroteného konfliktu mimoriadne zraniteľnej ženy s podmienkami, v ktorých sa ocitla, z ktorých písala a na ktoré sa práve pre svoju hypersenzitívnu "zjitřenost" nedokázala adaptovať." z doslovu Jána Zábrany. "Tato kniha doplňuje svazek Deníky Sylvie Plathové. Naše vydání zahrnuje všechny zásahy překladatele, které učinil do signálního výtisku knihy vdané v Mladé frontě v roce 1984."
Skladové číslo000611

Ukážky knihy

ariel1ariel2ariel3
ariel

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo