ROKY A DIELA - Pišút Milan - Antikvariát Starý svet

ROKY A DIELA

Štúdie a kritiky

Product Description

publikácia obsahuje štúdie a kritiky autora od prvých rokov druhej svetovej vojny až po čas vydania (rok1961); Milan Pišút (pseudonym: Hájezor, Milan) (* 16. február 1908, Liptovský Mikuláš – † 8. máj 1984, Bratislava) bol slovenský literárny historik a kritik, profesor dejín slovenskej literatúry na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. Účastník SNP, v roku 1945 – 1948 poslanec Demokratickej strany. Venoval sa slovenskému národnému obrodeniu a literárnemu romantizmu. Autor stredoškolských učebníc a vysokoškolských skrípt, biografických portrétov, literárnokritických štúdií, recenzií a statí o estetických a filozofických problémoch slovenčiny. Člen vedeckých a kultúrnych spoločností, vedec. kolégia SAV. Od roku 1967 predseda Slovenskej literárnovednej spoločnosti.

Ďalšie informácie

Pišút Milan
Žánre

Literárna veda / Jazykoveda > literárna veda o sk/cz dielach
Literárna veda / Jazykoveda > literárna veda o svetových dielach
Literatúra faktu > životopisy & portréty

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Slovenský spisovateľ
Edícia Kritika
Zväzok v edícii 8.
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1961
Náklad 1200
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie bez obrazových príloh
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 472
Stav dobrý, pečiatka na signete
Anotácia publikácia obsahuje štúdie a kritiky autora od prvých rokov druhej svetovej vojny až po čas vydania (rok1961); Milan Pišút (pseudonym: Hájezor, Milan) (* 16. február 1908, Liptovský Mikuláš – † 8. máj 1984, Bratislava) bol slovenský literárny historik a kritik, profesor dejín slovenskej literatúry na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. Účastník SNP, v roku 1945 – 1948 poslanec Demokratickej strany. Venoval sa slovenskému národnému obrodeniu a literárnemu romantizmu. Autor stredoškolských učebníc a vysokoškolských skrípt, biografických portrétov, literárnokritických štúdií, recenzií a statí o estetických a filozofických problémoch slovenčiny. Člen vedeckých a kultúrnych spoločností, vedec. kolégia SAV. Od roku 1967 predseda Slovenskej literárnovednej spoločnosti.
Skladové číslo005915

Ukážky knihy

roky a diela – pisut – antikvariat stary svetroky a diela – pisut – antikvariat stary svet 1roky a diela – pisut – antikvariat stary svet 2
roky a diela – pisut

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo