DOM PRI JAZERE - Mortonová Kate - Antikvariát Starý svet

DOM PRI JAZERE

Product Description

Leto 1924. Počas večierka na starobylom anglickom Rivertonskom panstve spácha samovraždu mladý anglický básnik. Jedinými svedkami jeho posledných chvíľ sú sestry Hannah a Emmeline Hartfordové, ktoré spolu viac neprehovoria.
Zima 1999. Deväťdesiatosemročnú Grace Bradleyovú, ktorá zamladi pracovala na Rivertone ako slúžka, navštívi mladá filmová režisérka. Námetom jej budúceho filmu je básnikova samovražda. V Graceiných spomienkach ožívajú komplikované vzťahy medzi jednotlivými členmi šľachtickej rodiny, medzi panstvom a služobníctvom i medzi tradičnou šľachtou a novodobými zbohatlíkmi. Grace vie, čo sa stalo na brehu rivertonského jazera a aké tajomstvo si odniesla do hrobu jej matka. Len ona pozná pravdu o básnikovej samovražde, ktorá nikdy nevyšla najavo, a na prahu smrti sa rozhodne prehovoriť.

Ďalšie informácie

Mortonová Kate
Žánre

Beletria > próza svetová

Krajina autora Austrália
Storočie autora 20.-21.st.
Podpis
Vydavateľstvo Ikar
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2009
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Buntová Zdenka
Ilustrácie bez ilustrácií
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 477
Stav dobrý, malá pečiatka na prednej predsádke a titulnom liste, inak bez poškodení
Anotácia Leto 1924. Počas večierka na starobylom anglickom Rivertonskom panstve spácha samovraždu mladý anglický básnik. Jedinými svedkami jeho posledných chvíľ sú sestry Hannah a Emmeline Hartfordové, ktoré spolu viac neprehovoria. Zima 1999. Deväťdesiatosemročnú Grace Bradleyovú, ktorá zamladi pracovala na Rivertone ako slúžka, navštívi mladá filmová režisérka. Námetom jej budúceho filmu je básnikova samovražda. V Graceiných spomienkach ožívajú komplikované vzťahy medzi jednotlivými členmi šľachtickej rodiny, medzi panstvom a služobníctvom i medzi tradičnou šľachtou a novodobými zbohatlíkmi. Grace vie, čo sa stalo na brehu rivertonského jazera a aké tajomstvo si odniesla do hrobu jej matka. Len ona pozná pravdu o básnikovej samovražde, ktorá nikdy nevyšla najavo, a na prahu smrti sa rozhodne prehovoriť.
Skladové číslo006687

Ukážky knihy

dom pri jazere – antikvariat stary svet
dom pri jazere

720

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo