ĽUDOVÉ RYBÁRSTVO NA SLOVENSKU - Mjartan - Antikvariát Starý svet

ĽUDOVÉ RYBÁRSTVO NA SLOVENSKU

Product Description

Práca slovenského etnografa sleduje vývoj a význam jednotlivých foriem lovu, náradia, pracovných postupov a techník od najstarších dôb po súčasnosť, poukazuje nielen na totožné formy rybolovu a náradia u iných národov (osobitne u Slovákov), ale i na tie prvky, ktoré v rámci celosvetovej kultúry majú špecifický slovenský charakter. Šírka palety pracovných techník, nástrojov, opisy prírodných podmienok a života rýb s ich bohatstvom miestnych názvov, pútavo doplnené údajmi ľudových rybárov-informátorov, ako aj archeologickým a historickým materiálom prekvapia čitateľa bohatstvom foriem ľudového rybárstva, ktoré vznikli v dlhodobom prispôsobovaní sa lokálnym podmienkam. Šírka problematiky zasahuje do sféry záujmov nielen etnografov, ale i prírodovedcov, jazykovedcov, ekológov, ako aj aktívnych záujemcov o rybárstvo.

Ďalšie informácie

Mjartan Ján
Žánre

História > dejiny slovenské
Chovateľstvo / Živočíšna výroba > rybárstvo & akvaristika
Národopis / Ľudová kultúra / Remeslá > ľudové umenie & remeslá

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Veda - vydavateľstvo SAV
Edícia Klenotnica slovenskej ľudovej kultúry
Zväzok v edícii 14.
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1984
Náklad 3000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie čiernobiele fotografie, kresby
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 380
Stav dobrý až veľmi dobrý, pečiatka na signete
Anotácia Práca slovenského etnografa sleduje vývoj a význam jednotlivých foriem lovu, náradia, pracovných postupov a techník od najstarších dôb po súčasnosť, poukazuje nielen na totožné formy rybolovu a náradia u iných národov (osobitne u Slovákov), ale i na tie prvky, ktoré v rámci celosvetovej kultúry majú špecifický slovenský charakter. Šírka palety pracovných techník, nástrojov, opisy prírodných podmienok a života rýb s ich bohatstvom miestnych názvov, pútavo doplnené údajmi ľudových rybárov-informátorov, ako aj archeologickým a historickým materiálom prekvapia čitateľa bohatstvom foriem ľudového rybárstva, ktoré vznikli v dlhodobom prispôsobovaní sa lokálnym podmienkam. Šírka problematiky zasahuje do sféry záujmov nielen etnografov, ale i prírodovedcov, jazykovedcov, ekológov, ako aj aktívnych záujemcov o rybárstvo.
Skladové číslo006111

Ukážky knihy

ludove rybarstvo na slovensku – antikvariat stary svetludove rybarstvo na slovensku – antikvariat stary svet 1ludove rybarstvo na slovensku – antikvariat stary svet 2ludove rybarstvo na slovensku – antikvariat stary svet 3ludove rybarstvo na slovensku – antikvariat stary svet 4ludove rybarstvo na slovensku – antikvariat stary svet 5ludove rybarstvo na slovensku – antikvariat stary svet 6ludove rybarstvo na slovensku – antikvariat stary svet 7
ludove rybarstvo na slovensku

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo