KRÁSNA HÔRKA - Menclová Dobroslava - Antikvariát Starý svet

KRÁSNA HÔRKA

Product Description

prvé vydanie (náklad 3300 ks) monografie o hrade Krásnej Hôrke s bohatou obrazovou prílohou (30 súdobých čiernobielych fotografií) . Dobroslava Menclová, rozená Vavroušková, (2. ledna 1904 Přerov − 19. listopadu 1978 Sušice) byla česká historička umění, architektka a archeoložka.Od počátku své odborné činnosti se zaměřila na stavební vývoj hradů a fortifikačních systémů měst. Menclová přistupovala k výzkumu hradů jako architekt a posuzovala celkovou dispozici stavby v závislosti na modelaci terénu a z hlediska funkčního opodstatnění formy a harmonie proporcí. Sledovala podrobně vzájemný vztah obytné a obranné funkce, vývoj fortifikace v závislosti na změnách ve vojenské technice a postupnou proměnu hradu v kastel a zámek (všeobecné info o autorke citované z cs.wikipedia.org)

Ďalšie informácie

Menclová Dobroslava
Žánre

Miestopis > hrady a zámky
Miestopis > Slovensko

Krajina autora Česko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Slovenské vydavateľstvo krásnej literatúry (SVKL)
Edícia Malá výtvarná knižnica
Zväzok v edícii 6.
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1955
Náklad 3300
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad neuvedené
Ilustrácie čiernobiele fotografie
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - menší (17 - 18,5cm)
Počet strán 92
Stav dobrý, knižné pečiatky a vpisy perom na titulnom liste, mierne zafúľané knižné dosky plus pozostatok katalogizačnej nálepky (viď foto)
Anotácia prvé vydanie (náklad 3300 ks) monografie o hrade Krásnej Hôrke s bohatou obrazovou prílohou (30 súdobých čiernobielych fotografií) . Dobroslava Menclová, rozená Vavroušková, (2. ledna 1904 Přerov − 19. listopadu 1978 Sušice) byla česká historička umění, architektka a archeoložka.Od počátku své odborné činnosti se zaměřila na stavební vývoj hradů a fortifikačních systémů měst. Menclová přistupovala k výzkumu hradů jako architekt a posuzovala celkovou dispozici stavby v závislosti na modelaci terénu a z hlediska funkčního opodstatnění formy a harmonie proporcí. Sledovala podrobně vzájemný vztah obytné a obranné funkce, vývoj fortifikace v závislosti na změnách ve vojenské technice a postupnou proměnu hradu v kastel a zámek (všeobecné info o autorke citované z cs.wikipedia.org)
Skladové číslo004208

Ukážky knihy

krasna horka – antikvariat stary svet
krasna horka

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo