DUBLETY - Marcelli Miroslav, Petříček Miroslav - Antikvariát Starý svet

DUBLETY

Product Description

Knižka brilantných dvojúvah, dvojrecenzií, dvojesejí inšpirujúcej dvojice filozofov. Jednotlivé, zväčša súznejúce, ale často i polemizujúce zamyslenia sú vynikajúcim príkladom, ako písať o literárnych a filozofických textoch, o obrazoch či filmoch spôsobom, ktorý je vecný, a pritom sa postoj pisateľa z písania nevytráca. o autoroch: Prof. PhDr. Miroslav Marcelli, PhD. (* 7. september 1947, Žilina) je slovenský filozof, prekladateľ, profesor na Katedre filozofie a dejín filozofie Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave (FF UK), je vedúci Katedry Elektronické kultury a sémiotiky Fakulty humanitných štúdií Karlovej univerzity v Prahe. Miroslav Petříček (* 21. února 1951 Praha) je český filosof, estetik a překladatel, žák Jana Patočky, působící jako profesor na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Zaměřuje se na filozofii umění, přesahy mezi filozofií, filmem, literaturou a uměním a současnou (postmoderní) francouzskou filozofií.

Ďalšie informácie

Marcelli Miroslav, Petříček Miroslav
Žánre

Literatúra faktu > eseje
Spoločenské vedy > filozofia
Umenie > nezaradené

Krajina autora neuvedené
Storočie autora 20.-21.st.
Podpis
Vydavateľstvo Kalligram
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2002
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie bez obrazových príloh
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 286
Stav dobrý, pečiatka ex libris a vpis perom (meno býv. majiteľa) na prednej predsádke
Anotácia Knižka brilantných dvojúvah, dvojrecenzií, dvojesejí inšpirujúcej dvojice filozofov. Jednotlivé, zväčša súznejúce, ale často i polemizujúce zamyslenia sú vynikajúcim príkladom, ako písať o literárnych a filozofických textoch, o obrazoch či filmoch spôsobom, ktorý je vecný, a pritom sa postoj pisateľa z písania nevytráca. o autoroch: Prof. PhDr. Miroslav Marcelli, PhD. (* 7. september 1947, Žilina) je slovenský filozof, prekladateľ, profesor na Katedre filozofie a dejín filozofie Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave (FF UK), je vedúci Katedry Elektronické kultury a sémiotiky Fakulty humanitných štúdií Karlovej univerzity v Prahe. Miroslav Petříček (* 21. února 1951 Praha) je český filosof, estetik a překladatel, žák Jana Patočky, působící jako profesor na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Zaměřuje se na filozofii umění, přesahy mezi filozofií, filmem, literaturou a uměním a současnou (postmoderní) francouzskou filozofií.
Skladové číslo004136

Ukážky knihy

dublety – antikvariat stary svetdublety – antikvariat stary svet 1dublety – antikvariat stary svet 2dublety – antikvariat stary svet 3
dublety

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo