kniha ESEJE - Mann Thomas - Antikvariát Starý svet

ESEJE

Product Description

výber z esejistickej tvorby držiteľa Nobelovej ceny za literatúru (rok 1929) – vybral, preložil a doslov napísal Miloslav Szabó – Výber z bohatého esejistického diela nositeľa Nobelovej ceny za literatúru Thomasa Manna zahŕňa práce venované najpálčivejším otázkam doby i nadčasovým témam umenia a estetiky, či užšie zamerané práce o vlastnej spisovateľskej profesii, takpovediac nazretia za „oponu“, aká zastiera prípravu veľkého literárneho diela. Štylisticky vybrúsené úvahy jednej z najväčších svetových literárnych osobností dávajú šancu nazrieť do jej nevšedného myšlienkového sveta i do spektra záujmov, ktorým sa venovala.

Ďalšie informácie

Mann Thomas
Žánre

Držitelia Nobelovej ceny
Literatúra faktu > eseje
Spoločenské vedy > filozofia
Spoločenské vedy > sociológia

Krajina autora Nemecko
Storočie autora 19.-20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Kalligram
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2006
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Szabó Miloslav
Ilustrácie bez obrazových príloh
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 288
Stav dobrý, pečiatka ex libris na predsádke, vpis perom (meno býv. majiteľa) na zadnej predsádke, časť textu (cca na 10-12 stranách) spoznámkovaná/podčiarkuntá zvýrazňovačom; kniha nemá prebal
Anotácia výber z esejistickej tvorby držiteľa Nobelovej ceny za literatúru (rok 1929) - vybral, preložil a doslov napísal Miloslav Szabó - Výber z bohatého esejistického diela nositeľa Nobelovej ceny za literatúru Thomasa Manna zahŕňa práce venované najpálčivejším otázkam doby i nadčasovým témam umenia a estetiky, či užšie zamerané práce o vlastnej spisovateľskej profesii, takpovediac nazretia za „oponu“, aká zastiera prípravu veľkého literárneho diela. Štylisticky vybrúsené úvahy jednej z najväčších svetových literárnych osobností dávajú šancu nazrieť do jej nevšedného myšlienkového sveta i do spektra záujmov, ktorým sa venovala.
Skladové číslo004389

Ukážky knihy

eseje – thomas mann – antikvariat stary sveteseje – thomas mann – antikvariat stary svet 1
eseje – thomas mann

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo