HVIEZDOSLAV I.-IV. - Hviezdoslav Pavol Országh - Antikvariát Starý svet

HVIEZDOSLAV I.-IV.

Product Description

štvorzväzkové vydanie z populárnej edícii Zlatý fond slovenskej literatúry bohato mapuje tvorbu nášho najvýznamnejšieho poeta P. O. Hviezdoslava; 1. zväzok obsahuje diela/zbierky: Azyl; Severné žiare; Na postati; Oblaky; Krb a vatra; Sonety; Žalmy a hymny; Letorosty; V pamäť; Prechádzky Jarom; Prechádzky Letom; Zbohom!; 2. zväzok obsahuje diela/zbierky: Stesky; Dozvuky; Púť Živeny; Prívet; Krvavé sonety; V jesennú polnoc; Na pamäť; a výber pod názvom: Z kratšej epiky. 3. zväzok obsahuje diela: Hájnikova žena; Ežo Vlkolinský; Gábor Vlkolinský; Dve návštevy; 4. zväzok obsahuje diela Bútora a Čútora; Prvý záprah, Poludienok, Večera, Vianoce, Agar, Ráchel, Kain, Sen Šalamúnov a dielo Herodes a Herodias; zostavil, štúdiu a poznámky napísal Stanislav Šmatlák.; prvé vydanie v tomto výbere (všetky zväzky vyšli v roku 1973)

Ďalšie informácie

Hviezdoslav Pavol Országh
Žánre

Poézia > poézia slovenská & česká

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 19.-20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Slovenský Tatran
Edícia Zlatý fond slovenskej literatúry (ZFSL)
Zväzok v edícii 9.-12.
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1973
Náklad 10000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie bez ilustrácií
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 712+558+588+512
Stav dobrý, všetky zväzky bez pečiatok a vpisov, natrhnutý chrbát (cca 1 cm) prebalu prvého zväzku, inak prebaly v poriadku
Anotácia štvorzväzkové vydanie z populárnej edícii Zlatý fond slovenskej literatúry bohato mapuje tvorbu nášho najvýznamnejšieho poeta P. O. Hviezdoslava; 1. zväzok obsahuje diela/zbierky: Azyl; Severné žiare; Na postati; Oblaky; Krb a vatra; Sonety; Žalmy a hymny; Letorosty; V pamäť; Prechádzky Jarom; Prechádzky Letom; Zbohom!; 2. zväzok obsahuje diela/zbierky: Stesky; Dozvuky; Púť Živeny; Prívet; Krvavé sonety; V jesennú polnoc; Na pamäť; a výber pod názvom: Z kratšej epiky. 3. zväzok obsahuje diela: Hájnikova žena; Ežo Vlkolinský; Gábor Vlkolinský; Dve návštevy; 4. zväzok obsahuje diela Bútora a Čútora; Prvý záprah, Poludienok, Večera, Vianoce, Agar, Ráchel, Kain, Sen Šalamúnov a dielo Herodes a Herodias; zostavil, štúdiu a poznámky napísal Stanislav Šmatlák.; prvé vydanie v tomto výbere (všetky zväzky vyšli v roku 1973)
Skladové číslo008342
hviezdoslav I-IV – zfsl

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo