CESTA PO TALIANSKU - Goethe Johann Wolfgang - Antikvariát Starý svet

CESTA PO TALIANSKU

Product Description

Slovenské vydanie autobiografického diela, ktorým Goethe dokumentoval osudy a pocity počas jednej z etáp jeho života prežitej v Taliansku (od septembra 1786 po apríl 1788), kam utiekol pred vtedajšou nemeckou spoločnosťou. Knižka je denníkom, obsahujúcim mnoho autorových subjektívnych pocitov z návštevy cudzej krajiny, zo vzťahov či z hľadania seba samého. Okrem samotných osudov autora nájdete v knižke aj opisy samotného Talianska, jeho prírody či umenia. Raritne sa objavujúce slovenské prvé vydanie (vyšlo v náklade 3300 kusov) dnes už vyše 200 rokov starého cestopisu (vydaný v roku 1813) z pera jedného z najväčších géniov literatúry..

Ďalšie informácie

Goethe Johann Wolfgang
Žánre

Cestovný ruch / Turistika > cestopisy
Literatúra faktu > pamäte & memoáre
Literatúra faktu > reportáže

Krajina autora Nemecko
Storočie autora 18.-19.st.
Podpis
Vydavateľstvo Práca
Edícia Dobrá próza
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1950
Náklad 3300
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Obuch L., Verešová M.
Ilustrácie Kráľ František (obálka)
Obálka
Väzba brožovaná (paperback)
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 376
Stav dobrý až veľmi dobrý vzhľadom k roku vydania, bez pečiatok a vpisov, relatívne slušne zachovalé papierové knižné dosky (viď foto)
Anotácia Slovenské vydanie autobiografického diela, ktorým Goethe dokumentoval osudy a pocity počas jednej z etáp jeho života prežitej v Taliansku (od septembra 1786 po apríl 1788), kam utiekol pred vtedajšou nemeckou spoločnosťou. Knižka je denníkom, obsahujúcim mnoho autorových subjektívnych pocitov z návštevy cudzej krajiny, zo vzťahov či z hľadania seba samého. Okrem samotných osudov autora nájdete v knižke aj opisy samotného Talianska, jeho prírody či umenia. Raritne sa objavujúce slovenské prvé vydanie (vyšlo v náklade 3300 kusov) dnes už vyše 200 rokov starého cestopisu (vydaný v roku 1813) z pera jedného z najväčších géniov literatúry..
Skladové číslo004319

Ukážky knihy

cesta po taliansku – antikvariat stary svetcesta po taliansku – antikvariat stary svet 1
cesta po taliansku

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo