JOZEF TISO: PREJAVY A ČLÁNKY II. - Fabricius, Hradská - Antikvariát

JOZEF TISO: PREJAVY A ČLÁNKY II.

(1938 - 1944)

Product Description

druhý zväzok trojzväzkového diela – zachytáva prejavy J. Tisa z obdobia od 6. októbra 1938 do konca augusta 1944 – autori sa opierali predovšetkým o pramene: Slovenská tlačová kancelária (pokiaľ boli materiály prístupné), tlačový orgán HSĽS Slovák, Organizačné zvesti HSĽS, tlačový orgán HG Gardista a zachované zvukové záznamy z vysielania Slovenského rozhlasu. Všímajú si však aj iné tlačové periodiká celoštátneho, resp. regionálneho charakteru a to: Národnie noviny, Slovenskú politiku, Slovenskú pravdu, Slovenského robotníka, Slovák pondelník, Slovák týždenník, ale tiež Rozvoj, Budovateľ, Slovenský hospodár, Trenčan, Katolícke noviny atď.

Ďalšie informácie

Fabricius Miroslav, Hradská Katarína
Žánre

História > dejiny slovenské
História > dejiny 20. storočia
História > Slovenský štát 1939-45 & SNP
Literatúra faktu > nezaradená faktografia
Spoločenské vedy > politológia & politika
Vojenská literatúra / Zbrane > II. svetová vojna
Zborníky

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.-21.st.
Podpis
Vydavateľstvo AEPress / Historický ústav SAV
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2007
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie bez obrazových príloh
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - väčší (22,5 - 25cm)
Počet strán 696
Stav dobrý, bez pečiatok, na niektorých stránkach decentné bodky ceruzkou popri texte slúžiace ako poznámky, vpisy ceruzkou na zadnom vakáte (poznámky)
Anotácia druhý zväzok trojzväzkového diela - zachytáva prejavy J. Tisa z obdobia od 6. októbra 1938 do konca augusta 1944 - autori sa opierali predovšetkým o pramene: Slovenská tlačová kancelária (pokiaľ boli materiály prístupné), tlačový orgán HSĽS Slovák, Organizačné zvesti HSĽS, tlačový orgán HG Gardista a zachované zvukové záznamy z vysielania Slovenského rozhlasu. Všímajú si však aj iné tlačové periodiká celoštátneho, resp. regionálneho charakteru a to: Národnie noviny, Slovenskú politiku, Slovenskú pravdu, Slovenského robotníka, Slovák pondelník, Slovák týždenník, ale tiež Rozvoj, Budovateľ, Slovenský hospodár, Trenčan, Katolícke noviny atď.
Skladové číslo000678

Ukážky knihy

jozef tiso prejavy a clanky1jozef tiso prejavy a clanky2jozef tiso – prejavy a clanky – 1938-1944 – antikvariat stary svet
jozef tiso – prejavy a clanky – 1938-1944

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo