TAJPAN - Clavell James - Antikvariát Starý svet

TAJPAN

Product Description

James Cavell, autor Šóguna, rozsiahlej historickej fresky z japonských dejín, obracia v tomto románe pozornosť na ďalšiu, ešte starobylejšiu kultúru Ďalekého východu – na Čínu. Na pozadí dramatického príbehu o súperení dvoch obchodníckých firiem sa Clavellovi podarilo zachytiť zrážku dvoch odlišných civilizácií – západnej a východnej.
Dej románu sa odohráva v prvej polovici 19. storočia na pôde novozískanej korunnej kolónie Honkongu. Stávame sa svedkami zrodu tejto kolónie, ktorá sa mení z pustého skalnatého ostrova na bránu do Číny.
Hrdinom príbehu je Dirk Struan, patriarchálny šéf firmy otec rodiny, čiže tajpan. Jeho obchodná spoločnosť nazvaná Veľký dom dováža čaj, ale pašuje ópium. Struan sa usiluje uchovať firmu pred zákernými útokmi svojho rivala Brocka a prežíva hlboký vnútorný boj pri rozhodovaní o forme vzťahu k svojej mladej čínskej milenke Mejmej.

Ďalšie informácie

Clavell James
Žánre

Beletria > próza svetová

Krajina autora USA
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Ikar
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2001
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Krupa Viktor
Ilustrácie bez ilustrácií
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - väčší (22,5 - 25cm)
Počet strán 720
Stav dobrý, mierne opotrebovaný prebal
Anotácia James Cavell, autor Šóguna, rozsiahlej historickej fresky z japonských dejín, obracia v tomto románe pozornosť na ďalšiu, ešte starobylejšiu kultúru Ďalekého východu - na Čínu. Na pozadí dramatického príbehu o súperení dvoch obchodníckých firiem sa Clavellovi podarilo zachytiť zrážku dvoch odlišných civilizácií - západnej a východnej. Dej románu sa odohráva v prvej polovici 19. storočia na pôde novozískanej korunnej kolónie Honkongu. Stávame sa svedkami zrodu tejto kolónie, ktorá sa mení z pustého skalnatého ostrova na bránu do Číny. Hrdinom príbehu je Dirk Struan, patriarchálny šéf firmy otec rodiny, čiže tajpan. Jeho obchodná spoločnosť nazvaná Veľký dom dováža čaj, ale pašuje ópium. Struan sa usiluje uchovať firmu pred zákernými útokmi svojho rivala Brocka a prežíva hlboký vnútorný boj pri rozhodovaní o forme vzťahu k svojej mladej čínskej milenke Mejmej.
Skladové číslo003182

Ukážky knihy

tajpan 1
tajpan

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo